Når nogen dør


Når et familiemedlem eller en nær bekendt dør, er der en række ting som du og de øvrige pårørende skal tage stilling til, eller have hjælp til. F.eks. af bedemanden, præsten, kirkepersonalet osv. Her giver vi dig et overblik, over de ting, som du bør vide.

Har du spørgsmål, så spørg os endelig. Vi træffes på tlf. 75 17 13 00 eller på vores kontorer i Esbjerg og Bramming.

nårnogendoer

Hvad kan du gøre?

Når et menneske er sovet ind i sit eget hjem, skal du som noget af det første kontakte afdødes egen læge eller vagtlægen, hvis dødsfaldet sker i tidsrummet mellem kl. 16 og 8.

Læs mere

Bedemanden hjælper

Først og fremmest drager jeg som bedemand omsorg for det menneske der er sovet ind. Jeg hjælper gerne med påklædning til den sidste rejse og hjælper afdøde over i kisten.

Læs mere

Dødsfald i udlandet?

Hvis et menneske dør i udlandet, er det de lokale myndigheder, der udfylder en dødsattest. Hvorefter en pårørende kontaktes af danske ambassade eller konsulat.

Læs mere

Ikke medlem af folkekirke?

Er den afdøde ikke medlem af Folkekirken har vedkommende ikke krav eller ret til at højtideligheden foregår fra en kirke eller med deltagelse af en præst. Hvilke muligheder har man så?

Læs mere

Hvem kan få begravelseshjælp?

Efterladte har ret til begravelseshjælp, når en person, der har ret til dansk sygesikring, dør uden at efterlade sig formue.  Det er Udbetaling Danmark, der udbetaler begravelseshjælpen til boet.

Læs mere

Hvor kan man blive begravet?

Det mest almindelige er at afdøde begraves enten i kiste eller urne på en anerkendt kirkegård.

Der findes ofte de samme typer gravsteder til både urner og kister.

Læs mere