Pressen skrev


Fyhn Bedemandsforretning i de lokale medier

Her kan du læse mere om, hvad de lokale medier har skrevet og sagt om Fyhn Bedemandsforretning siden opstarten i 2011, hvor bedemand Helle Fyhn startede firmaet.

Fyhn Bedemandsforretning har base i Esbjerg og Bramming. 

pressen

artikel

LOKALAVISEN ESBJERG, 18. NOVEMBER 2014

Helle Fyhn har mange års erfaring som sygeplejerske, men de seneste tre år har hun været bedemand i Bramming. Nu åbner hun forretning i Esbjerg.

Ny bedemand åbner i Esbjerg

Efter tre år som bedemand i Bramming, åbner Helle Fyhn forretning i Esbjerg

Af Louise Ritter - Læs hele artiklen her

I lang tid har hun kørt frem og tilbage fra kontoret i Bramming, for der har længe været flittigt bud efter Helle Fyhn og hendes bedemandsforretning i Esbjerg. Det har hun nu taget konsekvensen af, og ganske snart åbner hun dørene til sin nye bedemandsforretning i Nørregade 82.

“Jeg har længe haft en del at lave i Esbjerg. De pårørende har været villige til at køre til Bramming til en samtale, og mange ældre har taget turen for at få lavet 'Den sidste vilje. Dem kan jeg bedre servicere ved også at have kontor i Esbjerg,” siger Helle Fyhn.

Noget med mennesker

Byens nye bedemand har tre års erfaring. Inden Helle Fyhn slog ind på den vej, arbejdede hun som sygeplejerske i 25 år.

“Jeg nærmede mig 50 år, og tænkte, at skulle der ske noget andet, så skulle det til at være. Og jeg vidste, at det skulle være noget med mennesker, for det er jo det, jeg kan,” siger Helle Fyhn, der efter en praktikperiode hos en bedemand slet ikke var i tvivl om, at det var den vej hun skulle.

“Det er et fantastisk job! Jeg ved godt, at det lyder mærkeligt i manges ører, mens det er det. Man skal selvfølgelig kunne rumme døde mennesker og mennesker i sorg, men man får simpelthen så meget igen fra de pårørende,” siger Helle Fyhn, der i sit bedemandsarbejde fortsat trækker meget på sin store sygeplejeerfaring.

“Arbejdet ligger faktisk meget op ad hinanden. Som sygeplejerske såvel som bedemand drager man omsorg for det mennesker, der er sovet ind samt for de pårørende.”

Helle Fyhn vil fortsat også have forretning i Bramming.

Helle Fyhn skifter job fra sygeplejerske til bedemand

AFSKED: Brammings nye bedemand, Helle Fyhn, har 25 års erfaring som sygeplejerske og holder af mødet med mennesker.

Af Julie Tanggaard - Læs hele artiklen her

BRAMMING: I 25 år har Helle Fyhn arbejdet som sygeplejerske, men i dag tager hun springet til en helt ny branche. Hun åbner nemlig Fyhns Bedemandsforretning, og det er et lokale i Nørregade 53, der bliver basen for hendes nye professionelle liv.
– Jeg har længe drømt om at blive selvstændig og har overvejet forskellige mulig-heder. I faget som bedemand kan jeg bruge mine erfaringer og kompetencer som sygeplejerske, og det, tror jeg, er en fordel, siger Helle Fyhn, der er 50 år og bor i Bramming.

Døden er langt fra fremmed for byens nye bedemand. Som sygeplejerske har hun arbejdet med terminale patienter og er vant til at håndtere afdøde mennesker og deres pårørende.

vestkysten

JYDSKE VESTKYSTEN, 1. SEPTEMBER 2011

Basen for Helle Fyhns bedemandsforretning er Bramming, men hun kører gerne til andre byer. - Jeg tager derhen, hvor der er er brug for mig, siger hun. Foto: Soffi Chanchira Larsen

– Det er naturligt og vigtigt for mig at behandle afdøde med respekt og værdighed og samtidig være en støtte for de pårørende i en svær tid, forklarer Helle Fyhn.
Jobbet som sygeplejerske har lært hende at omgås mange forskellige typer mennesker, og også som bedemand vil situationsfornemmelse være hendes vigtigste følgesvend.

– Jeg har ingen berøringsangst over for døden og har forståelse for de følelser og tanker, man som pårørende oplever ved et dødsfald, siger Helle Fyhn.

Fin afsked

Fire måneders praktik hos en bedemand i Nordjylland har givet Helle Fyhn indgående kendskab til de mange praktiske forhold, som en bedemand skal tage sig af. Det gælder alt fra dødsannonce, kapel og kistevalg til udsyngning, gravsten og kontakt til præsten. De pårørende kan få en samtale i bedemandsforretningen eller i deres eget hjem.

– Mennesker i sorg vil ofte helst være i vante omgivelser, og jeg kører derhen, hvor der er brug for mig, understreger hun.

Helle Fyhn er ikke typen, der bryder sig om at sidde på et kontor dagen lang, og i dagligdagen som bedemand holder hun af afvekslingen og mødet med mennesker, selv om det foregår

under triste omstændigheder. Hun ser dog ingen skam i at vise medfølelse, så længe hun forholder sig professionelt.

– Og hvis døden ellers kommer på et naturligt tidspunkt, kan afskeden godt være en fin oplevelse, siger Helle Fyhn.