Dødsfald i udlandet

Fyhn Bedemandsforretning

Dødsfald i udlandet

Hvad gør man under et dødsfald i udlandet?

Hvis der sker et dødsfald i udlandet, er det de lokale myndigheder, der udfylder en dødsattest.

Hvorefter du som pårørende kontakter den danske ambassade / konsulat – eller din private rejseforsikring.

Ambassaden / konsulatet – eller din private rejseforsikring vil være behjælpelig med råd og vejledning i forbindelse med evt. hjemtransport af afdøde i en kiste eller urne.

Du kan finde danske ambassader og generalkonsulater i udlandet på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Ligbrænding i udlandet

At få et menneske hjem i en kiste kan være meget dyrt, hvorfor nogle vælger en ligbrænding i det pågældende land – for senere at få urnen sendt til Danmark.Se mere under urnenedsættelse i privat jord

Askespredning over åbent hav

Ligeledes er der mulighed for at få afdødes aske spredt ud over havet, hvis dette ønskes. Der er dog nogle bestemte regler der skal overholdes.

Se mere under askespredning over åbent hav

Skovkirkegårde

Ved nogle kirkegårde er der nu oprettet områder udformet som ”Skovkirkegård”, hvor det er muligt at få sin kiste eller urne gravsat.

Spørg den pågældende

Skovkirkegård, idet nogle kun tilbyder urnebegravelser, idet det stiller større krav til en kistegrav pga. graveforhold, dybe trærødder etc.

Gravfred

I Danmark skal en kistegrav fredes i mindst 20 år – en urne i mindst 10 år – rent lovmæssigt (www.retsinformation.dk)

Lokale regler kan dog variere fra dette pga. jordforhold, lokale bestemmelser etc.

Flere steder i udlandet, f.eks. i USA er det muligt at have urnen stående på kaminhylden eller man kan bære rundt med den som man vil – dette er på grund af gravfreden p.t. ikke muligt i Danmark. Ligeledes må asken heller ikke som udgangspunkt deles i flere urner, (der kan dog ansøges om tilladelse ved Stiftsøvrigheden i pågældendes stift, hvis f.eks. en del af familien bor i USA og ligeledes ønsker et gravsted det.