Hvordan foregår en begravelse?


Begravelse med bøn, salmer og tale

En begravelse begynder oftest med et præludium og en indgangssalme.
Præsten beder så en bøn og læser en tekst fra biblen, hvorefter menigheden synger en salme.
Efter salmen holder præsten en tale for afdøde. Talen bliver ofte aftalt delvist i samråd med de efterladte, med henblik på at gøre den mere personlig.

Kisten bæres ud

Ved en begravelse fører de pårørende kisten med afdøde ud til gravstedet. Her foretager præsten jordpåkastelse og efterfølgende bliver kisten sænket i jorden. Den afdøde jordfæstes i kiste.  De pårørende har nu mulighed for at tage den sidste afsked ved graven, inden kirkegårds personalet tildækker graven. Blomster og kranse fra højtideligheden bliver lagt oven på den tildækkede grav.

Hvad koster det at blive begravet?

Som bedemand bliver jeg ofte stillet det spørgsmål.  Jeg har derfor sammensat forskellige priseksempler, for at give dig overblik over, hvad det koster. Har du specielle ønsker, så spørg endelig - Klik her for priseksempler

Afhængig af forholdene omkring kapel/kirke og kirkegård kan der forekomme en merudgift på kørsel med rustvognen.

Begravelseskister

Begravelseskisterne fremstilles af fyrretræ, egetræ eller bøgetræ, både som malet, lakeret eller ubehandlet - Læs mere om vores kister her og se udvalget af kister her

Blomster

Blomster er en smuk måde at udtrykke respekt og kondolence på under en begravelse. Det er almindeligt at bruge blomsterbuketter og kranse for at ære den afdøde. Ofte bestilles blomster fra en lokal blomsterbutik, der kan skabe smukke arrangementer, der passer til anledningen.

Hvis ikke der ønskes en specifik blomsterbutik, bruger vi som udgangspunkt en fra lokalområdet i Holsted, Vejen, Varde, Bramming eller Esbjerg, alt efter hvor begravelsen afholdes.

Vi bestiller her ud fra jeres ønsker. I er selvfølgelig også velkommen til selv at bestille blomster til højtideligheden.
Klik her for at se forskellige ideer

Tidfrist for begravelse

Den afdøde skal som udgangspunkt begraves senest 8 dage efter dødsfaldet. Dødsdagen medregnes.
I særlige tilfælde ud over 14 dage  -  fx. ved ferie eller ved specielle lejligheder - kan man dog søge embedslægen om at få fristen forlænget (Jf. Sundhedsstyrelsen/Udsættelse af begravelse)